ĽADOVÁ ČOKOLÁDA – vegan recept

Pamätáte si z detstva bonbóny s názvom ľadová čokoláda? A viete, že si ich môžete extra jednoducho pripraviť len z ingrediencií čo zrátate najednej ruke? Nie? Tak už viete. Recept na vegán verziu je tu:

ĽADOVÁ ČOKOLÁDA

POTREBUJEME:

  • 120g čokolády (ideálna je kombinácia tmavej horkej a nejakej sladšej vegan čokolády)
  • 100g kokosového oleja
  • čajovú lyžičku práškového cukru

POSTUP:

Do menšieho hrnca si na menšie kúsky nalámeme všetkú čokoládu. Pridáme kokosoý olej. Nad parným kúpeľom na miernom ohni za občasného miešania rozpustíme zmes. Keď je čokoláda rozpustená a poriadne rozmiešaná s olejom pridáme trocha cukru. Poriadne premiešame až kým sa úplne nerozpustí.

V momete keď sú všetky zložky zmiešané necháme čokoládu na 5 minút postáť. Potom lievame do pripravených formičiek. Ideálne sú silikónové. Až máme formičky naplnené vyložíme ich v zime vychladnúť na balkón prípadne dáme stuhnúť do chladničky. Po cca hodine bude stuhnutá čokoláda ideálna na vyklopenie z formičiek.

Ľadová čokoláda je veľmi krehká substancia a má tendenciu sa rýchlo mimo chladu rozpúšťať. Preto ju odporúčam skladovať v uzabretej nádobe v chladničke a vyberať len v momente keď si chcete kúsok dať.

ľadová čokoláda vegan
ľadová čokoláda vegan

Dúfam, že čokoládu vyskúšate a dáte mi vedieť ako vám chutila.

Ak máte radi sladké na blogu na vás čakajú aj recepty na datlovú bonboniéru, palacinky či žemlovku.

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *