VEGGIE NÁPLAVKA -pražský vegánsky festival

VEGGIE NÁPLAVKA FESTIAVL. Pokiaľ ide o Prahu tak je určite tou najočakávanejšou VEGAN akciou roka. A to práve tá jarná, ktorá sa pravidelne koná 1. Mája na Rašínovom nábreží.

Celý breh zaplavia stánky s jedlom, exoickým ovocím, korálkami, oblečením, kávou ale i pódiom s programom a stánky s kozmetikou a množstvom petícií, ktoré môžete popodpisovať.

Ja mám každoročne veľmi jasný plán. Podpísať čo najviac petícií, zjesť aspoň tri chlebíčky od CHLEBÍČEK STORE, dať si čerstvý kokos a uloviť aj niečo sladké. Tento rok som si zas všetky body splnila a k tomu aj pár bonusových.

Cieľ č.1: CHLEBÍČKY

Tie najlepšie chlebíčky sú vždy od CHLEBÍČEK STORE. Chrumkavý chlieb a pomazánky aké vás len napadnú. Ja si dám každý rok jeden chlebíček s vajíčkovou pomazánkou a ten druhý (prípadne tretí) vyberám podľa toho čo ma zrovna osloví. Tento rok to bol pochúťkový.

VEGGIE NÁPLAVKA

Cieľ č.2 : ČERSTVÝ KOKOS

Stánok v ktorom ho predávali ma veľmi bavil. Mali tam totiž také menšie sedenie na zemi na koberci s podsedáčikmi a tam sme si s kamošom popíjali svoje kokosy. A dokoca keď sme ich vypili tak nám ich v tom stánku ešte rozsekli a mohli sme zjesť aj všetko vnútro z orechu.

VEGGIE NÁPLAVKA
VEGGIE NÁPLAVKA

Cieľ č.3: NIEČO SLADKÉ

Ten som si odškrtla v stánku NEBESKÉ DORTÍČKY. Bol jedným z mála miest kde predávali niečo sladké. Asi preto aj rad v ktorom sme na dortík čakali bol na pol hodinu. Ale stálo to za to a dala som si výborný cupcake s vanilkovým krémom a mailnami. A maliny ja zbožňujem!!!❤

Okrem cupcakeov som objavila v jednej kaviarničke aj takéto mini kremrole. Boli presne také ako si ich z pred rokov pamätám. 9/10 bez problémov by som im dala.

VEGGIE NÁPLAVKA

Cieľ č. 4: PETÍCIE

Fotku z podpisovania nemám ale podpísala som ich hneď niekoľko. Z tých čo mi najviac utkveli to boli jedna za zavedenie kamerového systému vo veľkochovoch a druhá proti kočom ťahanýh koňmi v centre Prahy. Kiež by sa to splnilo. Tých koní mi je už roky ľúto vždy keď ich vidím na staromáku.

ZÁVER:

Počas čakania v rade na koláčik ma veľmi zaujal pán, ktorý predával ručne vyrobené mydielka a mastičky a zbieral tak príspevky na útulok pre kozy s názvom KOZÍ PELÍŠEK. ❤

Bol veľmi vtipný a priateľský a vyžaroval niečo hrozne pozitívne čo k jeho mini stánku lákalo jedného človeka za druhým. A mňa tiež. A za pár minút už som si aj so sebou niesla domáce mandarinkové mydielko. Teším sa ako ho vyskúšam.

KOZí PELíšEK

Ochutnala som aj jednu gyozu aj kúsok šošovicového burgra. No a po prvý krát nakukla do Etikbutiku čo bol cez cestu od Náplavky.

Najlepšie na tom všetkom je, že sa VEGGIE NÁPLAVKA koná vždy presne na moje výročie prisťahovania sa do Prahy. A teraz to bol už piaty rok.

Dúfam, že som vás na tento festival nalákala. Ak ste sa nemohli dostaviť dúfam, že tá budúca Veggie Náplavka bude tou kde sa spolu uvidíme.

No a ak vás okrem veganských festivalov zaujímajú aj tie hudobné prečítajte si FESTIVALOVÉHO VEGAN SPRIEVODCU.

Majte sa pekne a dajte vedieť ak ste boli čo dobrého ste si dali vy.

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *