nálepky vegan petra

NÁLEPKY – dôležité alebo zbytočné?

Nálepky a označenia v našej spoločnosti slúžia na priradenie sa k nejakej skupine. Dnes som sa rozhodla s vami zdieľať moju malú úvahu a vy si z nej možete zobrať to, čo práve budete potrebovať.

Či ich vo svojom živote používate alebo nie -sú tu. Niektoré polarizujú viac niektoré menej.

Sú tu také nálepky, ktoré vám boli pridelené automaticky. Už len na základe toho kde, komu a ako kto ste sa narodili. Žena, muž, Čech, Slovák, beloch, ateista, kresťan, chudobný, bohatý… máte asi predstavu o čom hovorím.

Niektoré okoliu poviete, niektoré si nechávate pre seba. A iné zas hrdo hlásate do sveta.

Ja napríklad milujem písať a predsa je moje písanie úplne iné než niekoho ďalšieho. Milujem hudbu ale na milión percent ju vnímam úplne inak než každý jeden z vás. Som človek. A predsa je na svete niekoľko miliárd ďalších ľudí o ktorých sa rozhodne nedá povedať, že sú ako ja. Som vegan, ale to neznamená, že som ako všetci ostatní vegani. Som Slovenka a tiež to neznamená, že som ako všetci Slováci. Som žena a predsa je kopa žien, ktoré sú úplne iné než som ja.


Vidím, že je teraz celkom v móde tváriť sa, že nechceme žiadne nálepky. Hlavne v tom vegánskom svete.

Ja ale naopak aj napriek tomu čo som napísala mám nálepky do istej miery rada. Kvôli ním sa vieme ľahšie niekam zaradiť. Nájsť ľudí čo na ten život nahliadajú cez rovnaké filtre. Čo majú kopu hodnôt ako my. Podobné záľuby, ciele alebo len radi chodia na rovnaké párty. A my si tým “nálepkovaním” ľahšie hľadáme svoje miesto v živote.


A poviem vám, že aj keď milujem čas sama so sebou, lebo ten je podľa mňa extrémne dôležitý, tak rovnako MILUJEM aj čas medzi ľuďmi. A najmä medzi svojimi. Medzi tými s ktorými ma niečo spája.

Preto moje dnešné posolstvo znie: nebojte sa niekam patriť no nezabúdajte že ste to stále VY! ❤ Tá najviac jedinečná osoba, ktorá aj keď má svoje chyby môže si povedať, že aj tie jej chyby sú jedinečné 😁. A dokonca z chýb koľkokrát vzíde tá najväčšia sebamotivácia, alebo sa ich prijatím možeme učiť sebaláske.


A teda hlavne!! sa naučme nevidieť len negatíva. Lebo ja vám garantujem, že druhí si na vás všímajú hlavne to dobré. Častokrát tie chyby o ktorých si vy myslíte že na nich padá váš svet vaše okolie ani nepostrehne. To si musím opakovať tiež. Ani ja to nemám ešte všetko zmáknuté. Ale mám sa rada a milujem svoj život. A poviem vám je to úžasný pocit keď to tak máte ❤ . A je to výsledkom neustálej práce sám na sebe. Aj tú prácu mám rada a veľa sa o sebe učím. A pridáva to do môjho sveta ďalšie a ďalšie nálepky.

sebaláska nálepky vegan petra

Takže slovo na záver. Nebojte sa ani nálepiek a nebojte sa byť sami sebou. A ako vždy prizvukujem, kým si na niečo urobíte názor veľa si o tom študujte a skúšajte veci sami na sebe. A pozerajte sa na všetko z oboch uhlov pohľadu.

Jeden veľmi múdry doktor z vegánskeho sveta raz povedal, že ak máme na niečo svoj názor tak by sme mali najprv tú svoju pravdu skúsiť vyvrátiť. Hľadať články (z overených zdrojov), študie a publikácie a snažiť sa nájsť dôkazy o tom, že sa mýlime. No a potom keď ich nenájdeme ale naopak nájdeme kopu podložených faktov, že je to naozaj pravda potom tomu naplno veriť. Nenapísala som ktorý doktor lebo ich nonstop sledujem hrozne veľa. Mohol to byť McDougall, Lisle, Goldhamer, Fuhrman, Campbell…. a možno ešte ďalší. Fakt mám tých svojich obľúbencov hrozne veľa a proste si to nepamätám. Ale ak na to narazím pridám sem update s konkrétnym menom.

Milujem tú myšlienku a riadim sa podľa nej. No a teraz je čas aby som upriamila pozornosť na vás. Povedzte mi ako ste na tom s nálepkami. Ktoré máte radi a ktoré naopak nikomu nehlásate? Čo je to čo vás najviac vystihuje? Aký máte na túto tému názor? Podeľte sa 😉.

Zatiaľ sa vidíme u mňa na Instagrame. Alebo tu v sekcii článkov na rôzne témy, ktoré ma zaujímajú a sú pre mňa dôležité. Pozrite či sa medzi nimi tiež nájdete. Okrem názorov je tam aj mnoho tipov. Nie len pre mojich vegánskych čitateľov.

Petra

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *