jedlo do práce vegan

JEDLO DO PRÁCE – Inšpirácia

Jedlo do práce je témou, ktorú som vám chcela spracovať už dlhšiu dobu. Keďže ja teraz poväčsine varím všetko doma je ten ideálny čas vám o tom niečo napísať.

Takže ak aj vy už máte dosť míňania extra peňazí zo svojho rozpočtu za obedy v bufetoch a reštauráciách počas pracovných dní. Ak Vás nebaví jesť dookola to isté. Ak chcete jesť zdravo a mať jedálníček pestrý a bohatý, tak je ideálny čas porozmýšľať nad tým ako si jedlo do práce pripraviť doma.

Áno, bude na to treba obetovať trocha času, ale benefity z toho vyplývajúce určite prevážia tento jeden mínus. Aké plusy to teda sú?

  • Porcia bude vždy taká VEĽKÁ alebo taká MALÁ ako potrebujete
  • Nie ste limitovaný ponukou stravovacích zariadení
  • Domáca strava je zdravšia
  • Domáca strava je chutnejšia
  • Každý deň môžete mať niečo iné
  • Svojou stravou môžete inšpirovať svojich kolegov. Mne sa to stáva často.
  • Šetríte KOPU peňazí
  • Nekonzumujete extra porcie soli, cukru či oleja
  • Na obed sa budete tešiť už deň dopredu!! Ja to tak aspoň vždy mám.

Vidíte? Plusov prečo si nosiť jedlo do práce je neskutočne veľa. Ja som vypísala len zopár prvých čo mi napadli. Jediné čo potrebujete sú nápady.

Tie nájdete:

  • v kuchárskych knihách
  • na Pintereste
  • na FB stránkach
  • rôznych blogoch 
  • Instagrame

Je rok 2021 a my si žijeme v dobe internetu. Na nedostatok zdrojov sa nikto nemôže vyhovoriť. Len na svoju lenivosť. A tej som popravde obeťou niekedy aj ja. Ale zas aj živým príkladom toho, že to ide prekonať.

Skvelou inšpiráciou sú okrem vyššie zmieneného aj YouTube videá. Pre väčších gurmánov čo sa neboja skúšať nové veci určite odporúčam kanály avantgardevegan , BOSH.TV alebo Healthy Crazy Cool.

Aj napriek tomu, že je kopa zdrojov a inšpirácie naokolo ja som väčšinou takým tým domácim kuchárom bez čapice, ktorý vymýšľa jedlá za pochodu. Stačí mi panvica, kúsok od všetkého čo mám doma a improvizujem. Vždy pridám veľa semienok, korenia a zeleniny – to je základ. Rastlinná strava má tú výhodu, že nech nakombinujete čokoľvek tak to proste spolu hrá.

Aby ste si vedeli spraviť obrázok, prikladám niekoľko ukážok svojich jedál. Dúfam, že sa inšpirujete.

Často u mňa nájdete v obedovej miske rôzne rizotá, fašírky zo strukovín, občas zemiaky či dokonca ovsené kaše s množstvom ovocia. Niekdy si napečiem koláčiky či pizzu z lístkového cesta. No sú aj dni kedy sa mi veľmi variť nechce no aj tak si chcem jedlo doniesť svoje. Vtedy väčšinou uvarím nejakú časť napríklad ryžu či kuskus a k tomu si doplním bylinky, avokádo, šaláty, čerstvú či uvarenú zeleninu, kyslú kapustu, občas dokúpim hummus alebo vegan párky a je to. Nemusí to byť vždy na 100%. Ale je dobré sa aspoň snažiť.

jedlo do práce
jedlo do práce
jedlo do práce
rostlinná strava vegan
veganské jedlo
jedlo do práce
ovsená kaša vegan
vegan petra
jedlo do práce

Tak čo? Inšpiroval Vás tento článok? Ja odporúčam každému dať si aspoň dvojtýždňovú výzvu a ísť do toho. Bez podvádzania! Uvidíte aké všeliaké jedlá sa Vám podaria vymyslieť.

Pre ešte viac inšpirácie nezabudnite sledovať môj Instagram. Väčšinu svojich obedových kreácií pridávam na stories.

A ak sa Vám páčila ukážka obedov určite sa pozrite aj na RAŇAJKOVÉ INŠPIRÁCIE. Prídem isto aj s článkom, kde Vám dám tipy špeciálne na večere. 😉

Na dnes sa už lúčim. No pred tým než odídem zaujímalo by ma, či si jedlo do práce nosíte svoje alebo si ho kupujete? Striedate to? Podeľte sa. A kľudne mi aj dajte vedieť čo si najčastejšie do práce nosíte.

Petra

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *