Obľúbené – Február 2021

Druhý zo série článkov o produktoch, aplikáciách, filmoch, reštauráciách alebo čomkoľvek inom čo som za február objavila je tu.

V dnešnom článku nájdete 5 rôznych vecí. V prvom článku obľúbencov za JANUÁR ich bolo sedem. Pôvodná idea bola zazdieľať vám každý mesiac 10 vecí nech máte čo najviac podnetov. Ale bolo by to na úkor informácií, ktoré by som vám poskytla ku každému bodu. A tak ich bude teda päť. K úvodu myslím stačilo a môžme rovno prejsť k nim.

1. IMAGINÁRNÍ ZMRZLINA

Imaginární zmrzlina prišla do môjho života prostredníctvom ponuky na spoluprácu. Kontaktovali ma, že by mi radi poslali na ochutnávku svoje zmrzliny a ak sa mi zapáčia tak ich môžem pozdieľať u seba na Instagrame. A verte, že som pozdieľala. Zmrzlina, ktorú vyrábajú je tortiž okrem toho, že chutí výborne bezlepková, bez sóje, bez pridanej chémie či živočíšnych zložiek. Jej krásne krémová chuť je vytvorená z kešu a kokosu, ktoré tvoria základ každej z nich. Takéto spolupráce milujem. Som rada , že ma kontaktovali a dali mi svoj produkt ochutnať lebo si získali spokojného zákazníka.

Lalika a Pavel, ktroým patrí Imaginární zmrzlina plánujú okrem toho, že zmrzlinu predávajú na eshope a vo vybraných prevádzkach otvoriť svoju vlastnú prvú vegánsku zmrzlináreň v Prahe. Na ňu práve prebiea zbierka na HIT HITe. Tak ak sa vám myšlienka 100% vegáskej zmrzlinárne páči choďte ich podporiť a prispieť. Aj ja už som prispela a teším sa kedy otvoria. Dám si veľký kopček sezamovej!!! ❤

imaginární zmrzlina

2. VITAMÍN B 12 od Forky’s

B 12 je esenciálnym vitamínom, ktorý by mal každý nie len vegán dopĺňať. Zo stravy ho totiž nemáme ako získavať. Tvorí sa totiž z baktérií, ktoré zvieratá konzumujú. A tým, že my žiadne zvieratá nejeme nedostávame práve tento vitamín z našich jedál.

B 12 je dôležitá pre vývoj a funkciu nervovej sústavy, množstvo metabolických funkcií, tvorbu krvi a iné. V dnešnej dobe ho nájdete pridaný do množstva vegánskych produktov od jogurtov, mliek až po poroteínové prášky či čokolády. Aby ste si boli istý, že príjmate dostatok je super ho dopĺňať tabletami. Tento mesiac som zistila, že Forky’s vyrába svoje vlastné a musela som si ich kúpiť. S vegan zložením ich ale nájdete aj v DMke a určite aj v lekárniach ak by ste nemali možnosť Forky’s navštíviť niekde vo vašom okolí.

b 12 vegan

3. Forky’s WRAP

U Forky’s ostaneme aj v tomto bode. A to pri odporúčaní snáď ich najlepšej položky , ktorú na menu majú,. Je ním KEBAB WRAP ktorého základom je skvelý korenený seitan. Wrap obsahuje aj kapustu, rajčiny, uhorku a domácu omáčku.

Je mojím obľúbencom odkedy som prvýkrát do Forky’s pred rokmi zavítala. Aktuálne ich pobočky nájdete v Prahe, Brne, Trnave , Žiline, Prešove a dokonca aj vo Viedni. A ďalšie sa chystajú v Nitre, Bratislave a Ostrave. Takže možnosť ochutnať budete mať isto všetci.

Forky's WRAP

4. Max La Manna

Dnes zas aspoň jeden z bodov musí byť odporúčanie na sledovanie inšpiratívneho človeka. Pre tento mesiac som si vybrala Maxa La Manna a práve jeho instagramový profil.

Narazila som na neho cez instagram reels v ktorých zdieľa skvelé vegánske recepty. Pri tvorbe svojich jedál sa snaží vždy zúžitkovať úplne všetko z potravín, ktoré používa a produkovať uplné minimum odpoadu z jedla. O tom napísal aj knihu More Plants Less Waste. Určite odporúčam dať mu follow alebo aspoň nahliadnuť na jeho tvorbu. Rozšírite si obzory a možno práve na základe vzhliadnutia Maxových príspevkov budete nahliadať na vaše potraviny a ich využitie pri varení cez trochu inú optiku.

Posledným bodom rebríčka bude zase jedlo. A jedno z tých, ktoré som vyskúšala poprvýkrát práve tento mesiac. Viac o tom ako môj jedálníček vo februári vyzeral zistíte v článku VEGAN JEDÁLNÍČEK – výber Február 2021.

5. PIZZA ŠTANGLE z lístkového cesta

U nás keď sa pečie tak je to poväčšine z lístkoveho cesta. Buď nejaké štrúdle, plnené taštičky či pizza. No a niekedy aj takéto pizzové štangle či paličky.

Stačí vám len lístkové cesto, ktoré potriete kečupom, posypete pizza korením a zamotáte do požadovaného tvaru. Vrch stačí potrieť trochou rastlinného mlieka a posypať čiernym sezamom a trochou soli. V rúre na 180°C ich budete mať upečené za chvíľku.

vegan pizza

Na záver…

na záver by som len asi dala do pozornosti prvý článok zo série a zakončila to s posmelením na odskúšanie čo najviac vecí, ktoré som vám dnes spomenula. Ak ste niektoré už okúsili dajte mi vedieť. No a ak ich odskúšate na základe môjho odporúčania tak mi dajte vedieť určite! Budem sa na vás tešiť ďalší mesiac s touto rubrikou a s piatimi ďalšími perličkami.

Podeľ sa o článok

One Reply to “Obľúbené – Február 2021”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *