VEGAN JEDÁLNÍČEK – výber Apríl 2021

Apríl je mesiac, ktorý je zase raz o krok bližšie k letu. Aj keď počasie tak nevyzerá, je čas sa aspoň trochu začať pripravovať na letnú sezónu a zaradiť viac celistvých čo najmenej spracovaných potravín do jedálníčka.

SLADKOSTI

Prvá polovica mesiaca ale bola ešte rôznorodá a našli si sem miesto aj sladkosti. Najčastejšie oriešková čokoláda od Veganz, ktorú milujem a o ktorej som vám písala už v článku obľúbencov za mesiac január. Lebo je mojím obľúbencom tak nejak celoročne. Zo sladkostí niekoľkokrát do môjho jedálníčka pribudla aj vegan Ben & Jerry’s zmrzlina či kokosové guľky z predajne Bio Day. Alebo tá, ktorú vidíte na obrázku – čokoláda z vlašských orieškov z Forky’s.

DONÁŠKA

Jedlo som si tento mesiac nechala doviezť len dva krát. Raz z reštaurácie PALO VERDE – vegan sviečkovú. A raz z Bista PAPRIKA – falafel tanier s hummusom s tahini a čerstvým pita chlebom.

JEDLO DO PRÁCE

Do práce si poctivo tak 80% času jedlo pripravujem doma. Mám to rada lebo mám presný prehľad čo si do toho jedla dám a samozrejme má domáca príprava veľa ďalších výhod, o ktorých som vám napísala celý jeden článok. Tu je malý náhľad do niektorých aprílových.

wfpb vegan

Apríl sa viezol na zdravej vlne a základ bol v jednoduchosti a rozmanitosti. A v spomínaných celistvých potravinách. V článku o obľúbencoch za Apríl vám predstavím knihu EAT TO LIVE, ktorá mi dala veľa informácií podložených vedeckými faktami a štúdiami. A tým veľa podnetov k zlepšeniu môjho jedálníčka.

Sú ale aj dni kedy jedlo do práce pripraviť nestihnem a vtedy mám po ruke vždy dve osvedčené klasiky.

  • Veľký Alpro jogurt do ktorého prisypem vločky a pridám nakrájané jablká.
  • Alebo paštiku Patifu delikates ku ktorej si kúpim čerstvé pečivo.

VÍKENDOVÉ MENU

býva dosť podobné ako to čo pripravujem cez týždeň. Tento mesiac sa našli aj smažené jedlá. Najradšej smažím tofu, karfiol a cuketu.

Toho smaženého bolo dosť hlavne z dôvodu, že hneď začiatkom mesiaca sme slávili VEĽKÚ NOC. Súčasťou menu bol práve spomínaný karfiol ale našli si tam miesto i zemiakový šalát či vianočka a mnohé ďalšie. Všetko som už začala spisovať do článku o Veľkej Noci po vegánsky a čoskoro ho pridám.

ZÁVER

Na dnes to bude odomňa všetko. Na záver už vám len pridám nejaké fotky toho čo mi nezapadlo do žiadnej kategórie 😊.

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *