VEGAN JEDÁLNÍČEK – VÝBER JÚN 2021

Nový mesiac znamená nový náhľad do vegánskeho jedálnička. Zas bol veľmi pestrý a znova sa od toho predchádzajúceho v niečom odlišoval.

DOVOLENKA

Hneď úvodný týždeň tohto mesiaca som strávila doma na Slovensku na dovolenke u maminy. Tá má veľkú záhradu ,v ktorej síce ešte zelenina narastená nebola ale zato som prišla práve na jahodovú sezónu a tie som si teda dala skoro každý deň. Moja mamina aj napriek tomu, že sa vegánsky nestravuje tak mi všetky tie roky čo ja vegánom som extra výborne a hlavne aj extra veľa pri každej návšteve varí a pečie a chystá rôzne dobroty. Často si ani ja tak dobre nevarím doma.

RODINA NA NEZAPLATENIE

A nie je to len mamina kto kvôli mne robí vo svojej kuchyni vegánske verzie jedál. Je to aj veľká časť mojej najbližšej rodiny. Sestra pre mňa napríklad po príchode na slovensko nachystala úžasnú pečenú zeleninu a zemiaky plus tak dobrú hŕstkovú polievku, že som jej zjedla za hrniec. S tetou a so sesternicou sme si spolu robili makové šúľance. To je naša klasika už od detstva. Naučila nás to naša starinká a takto si na ňu vždy spomíname keď si ich robíme.

DATLE A INÉ DOBROTY

Jún bol aj mesiacom kedy som dostala od Oh dates skoro dve kilo datlí na ochutnávku a tak som ich konštantne denno denne vyjedala vždy keď som šla okolo chladničky. Plus som z nich vytvorila aj dva recepty Bonboniéru a Energy Guličky na ktoré recept nájdete TU.

Sladkého okrem datlí bolo dosť. Keď prídem na Slovensko tak nie len, že pre mňa všetci varia ale mi aj nakúpia kopu veganských sladkostí, cestovín, ovocia a vegan výrobkov. Vždy dostanem nejaké tofu, falafely, vegan nutelu, mlieka, džúsy, croissanty, mannerky, víno a podobné dobroty. Neviem či ešte niekto na svete má tak úžasnú rodinu ako ja ❤.

Tým, že som bola doma a vždy pre mňa niečo chystali som celkom zlenivela a veľa som si tento mesiac objednávala donášku. Z bistra Paprika a z Forky’s ich bolo najviac. Ale na svoju obhajobu nebola to len lenivosť čo mi bránila realizovať sa v kuchyni. Tento mesiac sme sa totiž sťahovali a riešili hrozne veľa večí okolo toho. Plus sme v novom maľovali, starý byt chodili ešte upratovať, riešili sa nejaké veci v práci.

Bolo toho skrátka dosť a vtom všetko strese bolo jedlo a dobrá káva tým naj komfortom.

ZÁVER

Som ale rada, že už je to všetko vyriešené a môj život sa trošku ustálil. A verím, že sa čoskoro ustáli aj stravovanie a ja sa zase vrátim k vareniu si obedov do práce. Lebo teraz som ich riešila len pečivom a hummusom a nejakými párkami a zleninkou. A sladkým.

Celé sa mi to nejak rozhádzalo a cítim už potrebu navrátiť sa do starých dobrých koľají. Tak držte palce. Aby bolo zas o čo sa s vami deliť. A na záver ešte pridávam aj nejaké zdravé jedlá, aby to nevyzeralo, že jem len tie donášky ❤.

Dúfam, že si všetci užívate leto. Aj keď to letné počasie k nám do Čiech nejak nie a nie doraziť. A keď tak sú to buď extrémne horúčavy alebo samé dažde. Popri sťahovaní a zabývavaní sa som si našla zatiaľ len veľmi málo času na svojich priateľov tu v Prahe. Preto som rada, že ich tu mám a aj že sú trpezliví. A cením každú chvíľu čo sme spolu stihli.

Dúfam aj, že tento článok zas pre vás poslúži ako inšpirácia k tomu nejakú vegan dobrotu si vyskúšať a ochutnať. To je pre mňa najväčšia odemna za to, že pri tvorbe obsahu na tento blog trávim hodiny svojho voľného času. Ale mám to rada.

Majte sa pekne.

Petra

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *