MANIFESTO, KAVÁRNA CO HLEDÁ JMÉNO a KINO VO VEĽKOM ŠTÝLE

Prvý článok z tejto neoficiálnej série o rôznych kaviarniach, podnikoch a zaujímavostiach z mestského a konkrétne pražského života sa mi písal veľmi príjemne a ľahko. A preto dnes prichádzam s ďalším plným rovnako krásnych miest s výbornou ponukou či už drinkov alebo jedla.

MANIFESTO na Smíchově

Smíchovské Manifesto som posledné obdobie navštívila hneď niekoľko krát. Najprv ma tam prvý krát vzala kamoška na margaritu a hranolky. Potom som tam vzala ja ďalšie dve kamošky. Zas na margaritu a hranolky. Ony si k tomu pridali aj nevegánske načosky a užili sme si večer. Manifesto môžem odporúčať všetkými desiatimi. Rada som chodila už roky na to pôvodné čo bolo na Florenci ale kedže sa čoskoro bude zatvárať teší ma, že sa objavila táto nová lokalita. Komu ešte nie je zima choďte sa pozrieť a ochutnať napríklad aj Faency Fries ako som si dala ja. Majú super vegan dip. Ale o tom som vám už predsa básnila v článku o festivaloch.

MANIFESTO

KAVÁRNA CO HLEDÁ JMÉNO

KAVÁRNA CO HLEDÁ JMÉNO je kaviaňou v ktorej som bola už veľa krát. Je to sestra mojej snáď najobľúbenejšej pražskej kaviarne VNITROBLOCK. Aj tam vás vezmem čoskoro. Zhodou okolností je táto kaviarnička hneď vedľa spomínaného Manifesta, takže ak si chcete obísť všetky podniky, ktoré vám dnes spomínam v jeden deň bude to veľmi jendoduché. V príprave kávy je táto kaviareň majstom. Ja milujem ich kapučíno s ovseným mliekom.

A či už sa vám ujde miesto na terase pod veľkým gaštanom omotaným svetielkami alebo sa usadíte do kresla v interiéry budete sa mať vždy na čo pozerať. Prostredie tejto kaviarničky je jedinečné a ultra útulné a príjemné. Taká klasická pražská kaviareňská hipsterčina. A tú my máme rady.

POSLEDNÁ BONDOVKA v prislúchajúcom štýle

Aspoň tak sme si to povedali s kamoškami keď sme sa na tento dva roky už odkladaný film chystali. Že si z obyčajnej návštevy kina spravíme malú oslavu. Veď sme sa na posledého Bonda s Craigom načakali. Dohodli sme sa preto, že nahodíme obelky, kravaty, viazanky a samozrejme biele košle a takto pripravené zasadneme do kina s veľkým kýblikom popcornu.

Predtým sme sa ešte stravili na drink do Manifesta pretože sme šli do kina na Smíchove. Pripili si a keďže už bola dosť veľká zima a šli sme bez búnd tak sme s šli ohriať pred kino. Užili sme si to, pri filme mi aj klasicky slza ukápla 😀 . Ale to mne vždy a skoro pri každom filme. A hlavne som sa nie len ja ale aj obe moje kamarátky cítili fakt spešl. Pretože sme si z obyčajného dňa a bežnej aktivity spravili niečo špeciálneho. Skúste to najbližšie.

Na dnes sa s vami lúčim a verím, že sa čoskoro uvidíme pri ďalšom článku s kopou nových pražských tipov. Dovtedy si môžete zopakovať tie predošlé.

Majte sa pekne,

Petra

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *