banánová bábovka

BANÁNOVÁ BÁBOVKA S ORIEŠKAMI A HROZIENKAMI

Blíži sa víkend a to má väčšina z nás zafixované ako čas kedy sa po obede hodí koláč s kávičkou či čajom. A banánová bábovka je na takúto príležitosť ako stvorená. Tá dnešná je tak easy, že ju zvládnete ľavou zadnou. Lebo aj ja nepekárka som ju dala s prehľadom.

banánová bábovka

POTREBUJEME:

  • 4 zrelé banány
  • Hrozienka (ja som použila sultánky)
  • Vlašské orechy
  • 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 necelý hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček rastlinného mlieka (ja som použila sójové)
  • 1 a ½ balenia kypriaceho prášku
  • ½ hrnčeka oleja
  • Štipku soli
  • 1 lyžicu práškového cukru na posypanie

POSTUP:

Do misky si zmiešame všetky suché ingrediencie. Premiešame. Pridáme mlieko a olej. Opäť premiešame. Ak sa nám zdá zmes málo riedka prilejeme ešte trochu mlieka. Nakoniec pridáme nasekané oriešky a hrozienka. Formu na bábovku si vymastíme malým množstvom oleja a vysypeme troškou múky.


Pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov a postupne pridávame teplotu.

Občas skontrolujeme pomocou špáratka. Ak nám ostane čisté, naša banánová bábovka je hotová. Nakoniec vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.

banánová bábovka
banánová bábovka

Musím sa vám priznať, že táto banánová bábovka nie je tak úplne klasickou bábovkou. Preto ju ani nevolám jednoducho BÁBOVKA ale dala som jej aj prívlastok BANÁNOVÁ.

Vznikla ako pokus spojenia dvoch jedál. Klasickej bábovky a banánového chlebíka. Preto je trocha ťažšia a hutnejšia než klasická, ktorá býva skôr suchšia a nadýchanejšia.

Dúfam, že sa vám bude dobre piecť a čo je hlavné, že vám bude chutiť.

S výsledkom sa nezabudnite pochváliť na svojom Instagrame a označiť ma nech sa môžem tešiť z výsledku s vami.

Dobrú chuť!

A ak by vám nestačilo sladkého určite pozrite recept na môj RYŽOVÝ NÁKYP.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *