ryžový nákyp

RYŽOVÝ NÁKYP s jablkovou glazúrou

S receptom na ryžový nákyp sa vrátime do detských čias. Rada robím recepty, ktoré ma dokážu preniesť do spomienok na staré časy. Dúfam, že jeho chuť vráti aj vás.

POTREBUJEME:

  • 2 hrnčeky ryže
  • 4 lyžice Chia semienok
  • 4 jablká
  • 1 pohár rastlinného mlieka (akékoľvek)
  • 1-2 lyžice agávového sirupu alebo púpavového medu
  • 1 lyžicu škorice

POSTUP:

Dáme si variť ryžu. Do mäkka, kľudne môže byť mierne rozvarená.

Medzitým si pripravíme jablká. Tie najprv ošúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na tenšie plátky a dáme variť do hrnca so sirupom/medom a škoricou. Varíme na pomalom ohni bez vody. Jablká pustia šťavu samy. Ak by ste predsa len chceli za tretinu hrnčeku vody pridať môžete. Varíme chvíľu, kým jablká nezmäknú.

Uvarenú ryžu dáme do hrnca spolu s chia semienkami a mliekom. Varíme dokým nám nevznikne hustá kaša. Každá ryža je trochu iná a preto sa môže stať, že budete potrebovať o niečo viac mlieka. Ryža ideálna na ryžový nákyp by mala byť trhu rozvarená až kašovitá.
Teraz si potrieme pekáč kokosovým olejom a ryžovú kašu do neho vlejeme. Uhladíme povrch a rovnomerne rozložíme jabĺčka.

V rúre pečieme na 180°C po dobu 20 – 30 minút.

Hotový ryžový nákyp necháme vychladnúť približne pol hodinku a môžeme podávať.

BONUS TIP:


Ak máte radi hrozienka sú veľmi vítaným spestrením tohto receptu. Pokiaľ by ste teda chceli pridajte za hrsť do jabĺk keď ich varíte. Dodajú celému jedlu príjemnú sladkastú chuť.

Nezabudnite ma označiť, dať vedieť ako chutilo alebo pošlite DM na Instagrame či Facebooku. Budem veľmi rada ak sa podelíte s výsledkom a ak vám bude chutiť. To je úplne najviac ❤

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *