VEGAN JEDÁLNÍČEK – VÝBER APRÍL 2022

Jedálníčkom som sa už nejakú dobu nevenovala. A nie je to tým, že by som snáď jedlo nefotila alebo nejedla nič zaujímavé. Proste toho bolo veľa v práci a tak celokovo som si nenašla čas.

Mala som ho, ale nikdy som si ho nevymedzila presne na túto činnosť. Aj tak je to najlepšie keď to ide prirodzene a nie keď by som sa k písaniu článku nútila. Preto v plnej sile som tu už s ďalším v poradí. Tentokrát s Aprílovým.

REŠTAURÁCIE MAJÚ AJ TENTO MESIAC SILNÉ ZASTÚPENIE ALE UŽ SA POMALY DOSTÁVAME K DOMÁCEJ STRAVE

Donášky a reštaurácie milujem. A to viete pokiaľ nie ste u mňa na blogu po prvý krát. Keďže bolo veľa dní čo sa mi nechcelo variť zašla som si počas pracovných dní na obed do Dhaba Beas. Máme ich blízko kancelárie a vždy si tam niečo dobré naskladám. Používajú veľa strukovín a to je moje. Takže či už je to šošovicový dal, fazuľová omáčka alebo cizrnová, vždy niečo z toho nájdete v mojom menučku. K tomu všeliake prílohy, veľa zeleniny, klíčkov a samozrejme sladká bodka palacinka.

Ako som ale spomínala už v úvode, pomaly ale isto pridávam čím ďalej tým viac dní kedy si jedlo poslušne večer pred prácou navarím a ráno už s ním vykračujem do práce. Občas extra zdravé len zo základných potravín a niekedy ma zlákajú aj palacinky či ovsená kaša, ku ktorej sa po dlhej pauze znova vraciam. Mala som obdobie že som ju jedla denne niekoľko mesiacov. Potom niekoľko nič a už nastal zas jej čas.😉👌

DATLE ZASE RAZ…

Odkedy som date od OH DATES mala pred niekoľkými mesiacmi prvýkrát nedokázala som na ne zaudnúť. A tak som si objednala znova. Minule som pripravila z nich dva recepty. Energy guičky a Bonboniéru. No a tentokrát som ich len tak po jdenej dvoch ujedla z chladničky vždy keď som dostala chuť. Čo bolo mimochodom často 😁.

DOVOLENKA NA SLOVENSKU

Ako každých pár mesiacov tak aj teraz som sa vybrala za svojou rodinou domov na Slovensko. Nešiel mi žiaden priamy spoj a tak som mala prestup na autobudovej stanicny v Bratislave. A spoň som si tie nové NIVY pozrela a kým som čakala tak som sa vo food courte aj najdela. Dala som si falafel tanier s hummusom a hranolkami. Výborné ako vždy. Milujem toto jedlo a mám pocit, že v ktoromkoľvek podniku kde som ho jedla tak ho mali perfektné.

Doma sme potom so sestrou piekli našu obľúbenú KAPUSTOVÚ ŠTRÚDĽU, ktorú si zvykneme niekedy spolu piecť. Tentorát ale nebola z lístkového cesta ale z ťahaného. Recept pridám už čoskoro.

Za ten týždeň doma som mala veľké množstvo jedál. Zemiaky na rôzne spôsoby, keďže mamina vie, že ich úplne zbožňujem, rôzne pomazánky, polievky, rizotá ale aj kupované produkty. Jogurty, vegan zmrzlinu či dokonca párky. Tie som si ako môžete vidieť na obrázku opražila a zmiešala s varenými zemiakmi a pažítkou a bolo to výborné.

Mamina pre mňa špeciálne pripravila VEGÁNSKY GULÁŠ, keďže zvyšok rodiny si pripravovala svoj klasický v kotlíku na záhrade. Aby som nebola o nič ukrátená. Moja mamia je skvelá ❤. A hneď ako od nej dostanem recept tak vám ho sem pridám.

Cestou vlakom z Bratislavy do Prahy som si objednala čaj a k mojej radosti prispelo aj to, že k nemu dávali mini mannerku. To už aké šťastie. No a ja som si na cestu nabalila chlebíky s mexickou pomazánkou, vegan plátkovým syrom a paprikou a spokojne si cestovala.

Inak bol ten mesiac plný klasických jedál. Rôzne rizotá, panvičkové zeleninové mixy, občas niečo z lístkového cesta a veľa pečiva či už s hummusom alebo avokádom.

Fungovala aj donáška a to som si najčastejšie nechala priniesť dobroty z Forkys a Papriky.

Na dnes už je to odomňa všetko a vidíme sa pri ďalšom náhľade do môjho jedálníčka. Prídťe načerpať išpiráciu.

Podeľ sa o článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *